Bointer - Advertising network

Proiectul Bointer a pornit dintr-o joaca, intr-o seara.

Am scris un script Javascript care era inserat pe site-ul www.gogoal.org , pe atunci joc browser-based, si transmitea pe server traseul mouse-ului in intervalul de captura de cateva zeci de milisecunde. In 2009 nu exista Node, asa ca transmiterea se facea la cateva milisecunde, si puteam sa vad aproape in timp real unde se afla cu mouse-ul ceilalti useri de pe pagina.

Le-am aratat echipei ideea si le-a placut. Au urmat apoi o serie de idei de imbunatatire din partea lor.

Joaca a devenit proiect si adoptat de firma unde lucram.

Ulterior a devenit o unealta de monitorizare trafic site cu rapoarte si urmarire in "timp real", dar si posibilitatea de a-i lasa pe utilizatori sa se vada intre ei si sa comunice cu un chat.

A fost o senzatie extraordinara sa vezi zeci de alte mouse-uri in pagina unde esti. Asa ca ne-am gandit sa le personalizam cu nume si cursor personalizat care sa apara acelasi pe toate site-urile ce foloseau serviciul Bointer.

Cum s-a pus si problema monetizarii, am decis ca putem pune si reclame in acest sistem si ca administratorul site-ului sa poata afisa diferite mesaje prin acest sistem, dar diferit de pop-up-urile alea de tip modal si enervante. Erau reclame care urmareau cursorul.

Asa s-a nascut Bointer 2.0 , reteaua de advertising.

Grafica a fost creata de catre graficianul firmei si convertita din PSD in HTML de mine.

Am creat interfata reclame programate cu demo in timp real.

Post Gallery